Historie Verweij ElektroHulpdienst bv

Op 10 Augustus 1960 begint de heer H.C.M. Verweij de eenmanszaak VERWEIJ, gespecialiseerd in Elektrotechnische installaties. Tot en met 1963 blijft VERWEIJ gevestigd op de Barrierweg.
In 1963 verhuist VERWEIJ naar de Kruisstraat. VERWEIJ heeft zich tot die tijd alleen op nieuwbouwprojecten gericht.. Dit is belangrijk vanwege de opbouwperiode van het bedrijf, waarbij de heer Verweij nog een beperkte klantenkring heeft. Na enige tijd wordt er een winkel aan de zaak toegevoegd voor de verkoop van huishoudelijke apparatuur.
In 1965 stapt de heer Verweij om gezondheidsredenen voor een jaar uit de zaak. Hij besloot zich bij terugkomst alleen te concentreren op het instalatiewerk. Hij sluit daarom de winkel. De zaak verhuist naar de Hoefkestraat en gaat zich richten op utiliteitsbouw (bouwwerken die geen woonbestemming hebben).

In 1972-1973 (voorloper economische recessie) ziet de heer Verweij kansen om een overstap te maken van de grotere werken naar de kleinere werken. In 1974 neemt de heer Verweij een behoefte tot servicegerichte hulpdientst waar en richt zodoende de ELEKTRO HULPDIENST BV (EHD) op. Vaak wordt gebruik gemaakt van de EHD storingsdienst. Men weet dat er te allen tijde een beroep op de dienst gedaan kan worden. Op een aanvraag wordt snel gereageerd. Voor de storingsdienst staat permanent één medewerker ter beschikking.

In 1976 verhuist het bedrijf naar de Leenderweg. De vestiging op de Hoefkestraat blijkt niet opvallend genoeg om de aandacht op de dag- en nacht storingsdienst te vestigen. Na een aantal maanden wordt deze locatie echter te klein. VERWEIJ Elektro Hulpdienst vindt een locatie aan de Boschdijk (hoek Barrierweg).

In oktober 1977 wordt het pand aan de Boschdijk 404-406 geopend. Hier opent VERWEIJ ook een balieverkoop tbv bedrijven en particulieren.

Door zijn overvolle bezetting van de schappen als gevolg van de grote keus in artikelen, lijkt de winkel aanvankelijk meer op een groothandel. Later wordt de winkel efficiënter en overzichtelijker ingericht, om beter te kunnen voldoen aan de wensen van de klant.
Kwaliteit en serviceverlening vormen, naast de goede prijsstelling, een speerpunt in de strategie van VERWEIJ Elektro Hulpdienst.

Op 1 januari 1985 wordt VERWEIJ Elektro Hulpdienst gesplitst in twee bedrijven:
 

EHD: ElektroHulpdienst
De dag- en nacht storingsdienst en de winkel.
 
ETB: Elektrotechnisch Installatieburo Verweij
Speciaal voor installatiewerkzaamheden.

 

 

 

De reden van deze opsplitsing is voor de hand liggend. Veel klanten zien het bedrijf niet meer als een installatiebedrijf, maar als een dag- en nacht storingsdienst: Een hulpdienst voor het verhelpen van storingen op elektrotechnisch gebied. Als gevolg van de splitsing in de werkzaamheden kreeg ETB een kans zich verder te ontwikkelen en zich te specialiseren op de installatie markt. 

Doordat de behuizing op de Boschdijk 404-406 te klein wordt, verhuist het bedrijf (zowel EHD als ETB) op 25 januari 1991 naar de Boschdijk 383.(oude PNEM gebouw) Op deze locatie wordt een complete winkel (totale oppervlakte 250m2) gevestigd en het kantoor en magazijn van het installatiebureau. Tevens biedt de nieuwe locatie voldoende parkeerruimte naast de winkel voor particuliere klanten en alle mogelijkheden om te laden en lossen voor de toeleveranciers. De uitstraling van het pand wordt gezien als een industrieel en zeer herkenbaar stukje Eindhoven. 


Eind 2007 vindt de verhuizing naar de wijk Achtse Barrier in Eindhoven-Noord zijn doorgang. Met deze verhuizing kunnen wij nog beter de bewoners van de woonwijken in Eindhoven-Noord van dienst zijn. Ook voor onze klanten uit de aanliggende gemeentes zijn wij beter bereikbaar.  Het adres is Industrieweg 20 in de wijk Achtse Barrier.